Logo
  • Nieuws
  • 16 augustus 2017
  • Bron: de Volkskrant

LinkedIn-profiel medewerker als indicatie voor aanstaand vertrek?

Wanneer een medewerker zijn LinkedIn-profiel aanpast, kan dit een aanwijzing zijn voor zijn aanstaande vertrek. LinkedIn heeft in San Francisco een rechtszaak verloren die het bedrijven onmogelijk moest maken om deze openbare informatie van profielen door te sturen naar werkgevers.

Beeld LinkedIn-profiel medewerker als indicatie voor aanstaand vertrek?

Op basis van verfraaiingen van profielen waarschuwt de Amerikaanse tech start-up hiQ werkgevers dat ze op korte termijn weleens een leegloop zouden kunnen verwachten. Het bedrijf zegt werkgevers niet te tippen naar aanleiding van wijzigingen van individuele profielen, maar naar de grote lijn te kijken.

De rechter verwierp het argument van LinkedIn dat de handelwijze van hiQ de privacy van zijn 467 miljoen gebruikers schendt. LinkedIn wil een concurrent dwarsbomen, luidde het oordeel. Bovendien was volgens de rechter het open karakter van het internet in het geding. LinkedIn moet alle beperkingen die het hiQ online heeft opgelegd van de site verwijderen. Het sociale netwerk is van plan in hoger beroep te gaan.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.