Logo
  • Download
  • 4 mei 2022

e-book: Matching in een krappe markt

Nu de coronacrisis achter de rug lijkt te zijn en we weer terug naar kantoor gaan, is de spanning op de arbeidsmarkt alleen maar toegenomen. Het goede nieuws is dat de economie ondanks de crisis toch in de plus staat, maar de keerzijde voor bedrijven is dat het nu nog moeilijker is om geschikt personeel te vinden dan voor corona. Het aantal openstaande vacatures breekt record na record, terwijl de werkloosheid historisch laag staat.
Beeld e-book: Matching in een krappe markt

Download

Type:
PDF-bestand
Grootte:
17 Pagina's
Download

Inspelen op de wensen van de schaarse groep kandidaten is daarmee noodzakelijker dan ooit. Maar wat willen ze? Flexibeler werken? Een gezonde en veilige werkomgeving? Of is een hoger loon en salarisbescherming in deze nieuwe onzekere tijden met stijgende inflatie juist belangrijker?

In dit e-book kijken we naar de wensen die kandidaten hebben en naar wat recruiters ervaren en zelf van plan zijn. Het trainen van kandidaten neemt daarbij ook een steeds prominentere rol in, vooral om de verder toegenomen skills gap het hoofd te bieden. Ook kijken we naar de manier van werven voor het bepalen van de juiste match. Kan dat steeds meer virtueel of verdient een persoonlijk gesprek nog altijd de voorkeur? Wat is de rol van het cv in 2022 en hoe onderscheid je je daar tegenwoordig in als kandidaat? Diploma’s blijken tegenwoordig minder belangrijk gevonden dan een jaar eerder en daadwerkelijke werkervaring juist meer.

In dit e-book kan je het volgende terugvinden

  • Hoe de juiste match gemaakt kan worden tussen organisatie en werknemer
  • Welke trends er zijn omtrent talent en arbeidsmarkt
  • Hoe de terugkeer naar de werkplek eruit ziet

Deze download wordt aangeboden door

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.