Logo
  • Nieuws
  • 2 december 2014

Verwarring rondom ontslagregels payroller

Per 1 januari treedt de nieuwe, uitgebreidere ontslagbescherming in werking voor payrollmedewerkers. Omdat ook 10 tot 20 procent van alle uitzendkrachten onder de nieuwe ontslagbescherming valt is de uitzendbranche in verwarring gebracht. Dit meldt volgens het Financieele Dagblad de brancheorganisatie ABU in reactie op een besluit van het ministerie van SZW.

Werkgevers kunnen door deze regeling moeilijker payrollmedewerkers ontslaan. De opdrachtgever kan niet meer zonder opgaaf van reden een payrollovereenkomst opzeggen. En moet het ontslag bij het UWV uitgebreid met bedrijfseconomische redenen onderbouwen. Payrollmedewerkers worden zo hetzelfde behandeld als werknemers die vast in dienst zijn.

Risico's

De ABU is het er volgens het FD mee eens dat payrollers meer rechten krijgen. Ze worden vaak voor langere tijd ingezet en doen hetzelfde werk als collega’s die vast dienst zijn. De definitie van payrollwerkgever zorgt echter voor verwarring. Onder payrollwerkgever vallen ook uitzenders die vaak veel kortere dienstverbanden faciliteren dan payrollbedrijven. Deze werkgevers vallen straks onder de nieuwe, strengere regeling zonder zich ervan bewust te zijn en lopen dus meer risico’s aldus de brancheorganisatie.

"Voor de uitzendbureaus kan het betekenen dat zij per overeenkomst moeten bekijken of het specifieke geval valt onder de regels voor uitzendkrachten of dat het de kenmerken heeft van een payrollovereenkomst", aldus Maurice Rojer, adjunct-directeur van ABU, op NU.nl.

Verwarring

Of een uitzendkracht valt onder de regels die gelden voor payrollmedewerkers, hangt af van de wijze waarop deze in dienst is genomen, verduidelijkt Rojer. "Als een uitzendkracht niet door werving en selectie is binnengehaald, voldoet hij aan de definitie die geldt voor een payrollovereenkomst en valt hij ook onder het daarbij behorende ontslagregime."

Seminar Ontslagrecht en ontslagvergoeding 2015

De Wet werk en zekerheid wijzigt het Nederlandse arbeidsrecht ingrijpend. Voor HR-professionals is kennis van de wijzigingen een noodzaak om vanaf 1 januari 2015 en 1 juli 2015 niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Tijdens het seminar wordt ingegaan op de belangrijkste wijzigingen in regels met betrekking tot ontslag en ontslagvergoedingen, incl.de transitievergoeding en de berekening daarvan. Ook wordt u geïnformeerd over ontslag van flexwerkers. Meer informatie...

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.