Logo
  • Nieuws
  • 22 januari 2013
  • Siem Kannekens

Payrolling is ongewenst

Payrolling is ongewenst en moet worden afgeschaft. De payroll-constructie leidt tot een onduidelijke rechtspositie van werknemers en het creëert een ongelijke behandeling tussen werknemers in de ondernemingen. Dat stelt Jaap Smit, voorzitter van werkgeversorganisatie, in een blog op de website van het CNV.

Mariëtte Hamer, fractievoorzitter van de PVDA, wil payrolling afschaffen. Zij is van mening dat organisaties met het toepassen van de payroll-constructie de cao van hun bedrijfstak omzeilen en er sprake is van 'veramerikanisering' van de arbeidsmarkt.

Veranderingen op arbeidsmarkt
Volgens Smit moeten een aantal dingen veranderen op de arbeidsmarkt, zo moet minder de focus worden gelegd op baanzekerheid, maar op werkzekerheid. Volgens de CNV voorzitter is dit mogelijk als de uit de hand gelopen spelregels van midden jaren '90 worden herzien. Zo lijkt het hem prima als de mogelijkheid van tijdelijke contracten wordt beperkt tot twee achtereenvolgende contracten.

‘Payrolling noodzakelijk’
In tegenstelling tot de werknemersorganisaties zijn er veel partijen die het plan van de PVDA juist verafschuwen. Zo stelde Pieter Molijn van detacheringsbureau Meurs & Molijn dat het afschaffen, verbieden en verbannen van de payroll-constructie een conservatieve benadering is die geen plek heeft in een tijd waarin we vooruit moeten.
Ook werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn van mening dat organisaties de mogelijkheid moeten blijven behouden om personeel via een ander bedrijf in te huren. Volgens hen is payrolling in veel bedrijfstakken nodig.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.