Logo
  • Nieuws
  • 14 december 2015
  • Bron: ABU

Payrolling belangrijke motor groei mkb

Bijna een op de vijf bedrijven heeft payrolling nodig om te groeien. Onder mkb-bedrijven is dit zelfs een op de drie. Dat blijkt uit onderzoek van de ABU en VPO onder ruim 1.100 werkgevers.

Beeld Payrolling belangrijke motor groei mkb

Payrolling is van groot belang voor de Nederlandse arbeidsmarkt, zowel voor de werkgelegenheid als voor groeimogelijkheden van bedrijven. De behoefte aan ontzorging is voor werkgevers een belangrijk motief om via payrolling medewerkers in te huren.

De groot- en detailhandel werkt het meest met payrolling, gevolgd door winning van delfstoffen en industrie, horeca en specialistische en zakelijke dienstverlening. Gezamenlijk vormen deze vier sectoren meer dan de helft van het aantal bedrijven dat payrolling gebruikt. Opvallend is dat het vooral groeiende bedrijven zijn die behoefte hebben aan payrolling. Dit komt door een doorgaans sterke of gemiddelde variatie in het werkaanbod van deze bedrijven. In de huidige economische situatie is payrolling blijkbaar belangrijk voor bedrijven om groei te realiseren en in banen om te zetten.

Kansen voor doelgroepers

Het aantal payrollmedewerkers in Nederland groeide van 145.000 in 2009 naar 195.000 in 2014. Dat komt neer op 3,3 procent van het totale aantal banen. In 2014 werkte meer dan 30 procent van de payrollwerknemers in overheidssectoren.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.