Logo
  • Nieuws
  • 26 mei 2014
  • Bron: VPO

Payrollen in de lift

In het eerste kwartaal van 2014 is de werkgelegenheid in de payrollsector gestegen. De omzet in de payrollbranche steeg in de eerste drie maanden van dit jaar 7 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013. Deze ontwikkeling komt uit de marktmonitor van de brancheorganisatie van payrollbedrijven, de VPO-Marktmonitor.

Beeld Payrollen in de lift

Dit beeld past bij de economische omstandigheden. Sinds eind 2013 is er een voorzichtig herstel zichtbaar. Jeu Claes, VPO-voorzitter: “Het herstel zet in het eerste kwartaal van 2014 door. Payroll zit weer duidelijk in de lift. Ondernemers zien sinds enkele maanden weer groeimogelijkheden. Voor veel (MKB-)ondernemingen biedt payrolling dan de ideale mogelijkheid om te groeien, want juist in het MKB werkt bijna 75 procent van de payrollkrachten. Payrollondernemingen maken op die manier werk mogelijk en dat is terug te lezen in de omzetontwikkeling over het eerste kwartaal."

Payroll: feiten en fabels

Deze gratis whitepaper geeft u meer inzicht in payrolling in het algemeen, de verschillende verschijningsvormen, de voor- en nadelen en de praktische toepasbaarheid van payrolling binnen uw organisatie. Meer informatie en downloaden

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.