Logo
  • Nieuws
  • 14 juni 2016
  • Bron: Hutten

Jos van Delft bij Hutten aan de slag als HR-adviseur inclusiviteit

Cateraar en gastvrijheidsdienstverlener Hutten heeft als één van de eerste ondernemingen in Nederland een HR-adviseur inclusiviteit aangesteld. Jos van Delft is de HR-adviseur inclusiviteit die het project gaat leiden. Van Delft is afkomstig van re-integratiebedrijf USG Restart en brengt veel kennis en expertise met zich mee op het gebied van inclusief ondernemen.

Beeld Jos van Delft bij Hutten aan de slag als HR-adviseur inclusiviteit

De opdracht en ambitie van de cateraar is om te groeien naar een inclusiviteitspercentage van de huidige 5 procent naar 10 procent. Daarmee verdubbelt men de voorgeschreven wettelijke norm en gaat men verder dan de wettelijk aangewezen doelgroepen.
Jos van Delft is de HR-adviseur inclusiviteit die het project gaat leiden. Met Van Delft verwacht Hutten de leidende positie op het gebied van inclusiviteit in de toekomst te bestendigen. Van Delft: “Ik kijk verder dan alleen voldoen aan de participatiewet of het banenquotum dat de overheid ons oplegt. Hutten wil van betekenis zijn voor eenieder die waarde wil toevoegen aan ons bedrijf. Ook als dat om wat voor reden dan ook wat lastiger gaat. Ons samenwerkersbestand moet een afspiegeling zijn van hoe de samenleving eruit ziet.”

Participatiewet eng jasje

Onafhankelijk maatschappelijk investeerder Start Foundation is erg ingenomen met deze nieuwe mijlpaal. Directeur Jos Verhoeven: “De participatiewet is een te eng jasje waarin voor te weinig mensen plaats is. Een bedrijf als Hutten wil en durft verder te gaan en dat is in deze tijd waarin zo veel mensen langs de kant staan hard nodig. We hopen dat veel bedrijven zullen volgen.”

Afstand tot arbeidsmarkt

Bij Hutten werken momenteel 1600 mensen van wie zo’n 90 mensen die volgens de wettelijke kaders een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Medio 2015 opende men een zorgbakkerij, overgenomen van Koninklijke Kentalis. De medewerkers in de bakkerij hebben taal- en spraakproblemen. Begin 2016 initieerde de cateraar De Verspillingsfabriek. De productie in de fabriek gebeurt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.