Logo
  • Nieuws
  • 15 januari 2014
  • Michelle Hollenberg

Heerts: uitstel Participatiewet

Met de komst van de Participatiewet heeft de FNV ingestemd onder een aantal voorwaarden. FNV-voorzitter Ton Heerts is er echter niet gerust op dat daaraan voldaan wordt en vraagt om uitstel.

Alle Wajongers moeten tussen 2015 en 2018 worden herkeurd. Dat komt te snel volgens Heerts: ‘‘Ik maak mij ernstig zorgen over de P-wet, zoals wij hem noemen. Er zijn 200 duizend Wajongers die we hebben beloofd dat er eerst banen komen en dat er dán pas naar herkeuringen gekeken gaat worden. Zo hebben we dat bij het sociaal akkoord afgesproken.’’

Landelijke afspraken

Heerts maakt zich grote zorgen, doordat er is afgesproken dat Wajongers niet overgeleverd zullen zijn aan de gemeenten die landelijke afspraken heel verschillend kunnen invullen. Die afspraak moet volgens hem heel scherp vastgelegd worden.

Aanscherping wetsontwerp

Heerts roept de Tweede Kamer op om komende maanden tijdens de behandeling van dit wetsontwerp en de aanscherping die er nog aankomt de allergrootste voorzichtigheid te betrachten. Volgens hem moet bij enige twijfel terug worden gegaan naar de ontwerptafel en in het uiterste geval naar de onderhandelingstafel.

Meer over de Participatiewet en het quotum

Grip op ziekteverzuim

Werkgevers en -nemers hebben steeds meer verantwoordelijkheden gekregen als het om het beheersen van ziekteverzuim gaat. Een verzuimende medewerker kost een werkgever handenvol geld en de nodige hoofdbrekens. Tijdens deze cursus ziekteverzuim leert u hoe u door adequaat in te grijpen de verzuimkosten binnen uw onderneming kunt beperken. Lees verder

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.