Logo
  • Nieuws
  • 25 april 2008
  • Mariel Hovemann

Soepeler ontslagrecht kleine bedrijven

De VVD stelt een soepeler ontslagrecht voor voor bedrijven met minder dan 100 werknemers. Een handreiking aan de coalitie zegt Tweede Kamerlid Charlie Aptroot hierover in Forum, het opinieblad van VNO-NCW.

Beeld Soepeler ontslagrecht kleine bedrijven

De VVD staat versoepeling van het ontslagrecht bij alle bedrijven voor maar dat ligt politiek moeilijk. Vooral omdat men ontslagrondes vreest bij grote bedrijven aldus Aptroot. “Daarom stellen wij voor het eerst in te voeren bij de kleinere ondernemingen, waar de problemen ook het grootst zijn. Je hebt vier medewerkers en er functioneert er één niet. Dat is een ramp. Ons voorstel is dat ontslag kan plaatsvinden zonder goedkeuring van de overheid, mogelijk met een vergoeding van een halve maand per gewerkt jaar, met als maximum één jaarsalaris, zonder daarbij onderscheid naar leeftijd te maken. Daarnaast blijft de mogelijkheid van ontslag op staande voet en van het aanvragen van een ontslagvergunning bij het CWI bestaan."

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.