Logo
  • Nieuws
  • 25 augustus 2008
  • Peter van den Hout

Dwing werkgevers om WW’ers aan te nemen?

Werkgevers moeten sterker worden aangespoord om langdurig werklozen in dienst te nemen.  Dat betoogde CDA-Kamerlid Eddy van Hijum tijdens een werkbezoek aan re-integratiebedrijf Fourstar in Rotterdam.

Beeld Dwing werkgevers om WW’ers aan te nemen?

Ook volgens CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel is meer ‘dwang en drang’ nodig om mensen met een uitkering aan het werk te krijgen in sectoren waar veel vacatures zijn. Zo kan met de nodige scholing en begeleiding aan deze mensen meer perspectief op een vaste baan worden geboden. Van Hijum stelt dat niet alleen de uitkeringsgerechtigden zelf, maar ook de werkgevers hierin een belangrijk rol vervullen.

 

Re-integratiegelden op de plank

Gemeenten en uitkeringsinstituut UWV moeten op hun beurt de werklozen wel zo aantrekkelijk mogelijk aanleveren door scholing, goede begeleiding en financiële voordelen. Het komt volgens de CDA’er nog te vaak voor dat re-integratiegelden blijven liggen op de plank van gemeenten. Zijn idee is om mensen met bijvoorbeeld een WW- of bijstandsuitkering vaker aan het werk te zetten in de land- en tuinbouw. Nu worden deze werkzaamheden in veel gevallen uitgevoerd door werknemers uit Oost-Europa.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.