Logo
  • Nieuws
  • 27 oktober 2022

Professionals geven werkgever 7,2 voor ontwikkelings-en opleidingsmogelijkheden - 19% HRM'ers echter een onvoldoende

In de huidige krappe arbeidsmarkt kunnen werkgevers zich onderscheiden door meer aanbod van opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Dit blijkt naast loon een belangrijk criterium voor de keuze van een baan. Gemiddeld geven professionals het cijfer 7,2 voor de mate waarin zij ontwikkelings-en opleidingsmogelijkheden krijgen bij hun huidige werkgever. 19 Procent van de professionals in Human Resource Management is echter ontevreden over de ontwikkelingsmogelijkheden en geeft een 5 of lager.

Beeld Professionals geven werkgever 7,2 voor ontwikkelings-en opleidingsmogelijkheden -  19% HRM'ers echter een onvoldoende

De mate waarin de werkgever geld en middelen investeert in de ontwikkeling van de professional krijgt een 7,1. De onvrede (cijfer 5 of lager) over de mate waarin men ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden krijgt, is het grootst onder professionals in de vakgebieden Supply Chain Management en Procurement (21%), Human Resource Management (19%) en Marketing en Communicatie (17%).

Dit blijkt uit onderzoek door Yacht onder meer dan 1.000 HBO+ professionals tussen de 25 en 49 jaar in de vakgebieden IT, Finance, Engineering, Supply Chain Management en Procurement, HRM, Legal en Marketing & Communication.

Kathinka Bouman, Directeur HRM, Legal, Marketing & Communicatie en Finance van Yacht: “Loon blijft vaak doorslaggevend, maar daarna zijn de ontwikkelingsmogelijkheden de onderscheidende factor voor de aantrekkelijkheid van een werkgever. Door in te zetten op leren en ontwikkelen, werken we aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt.”

Onvrede groter bij kleine bedrijven

Professionals verwachten onder werktijd te kunnen werken aan professionele en persoonlijke ontwikkeling. Drie op de vijf ondervraagden is tevreden over de mate waarin zij tijd kunnen steken in persoonlijke en/of professionele ontwikkeling. Slechts 16% is ontevreden over de tijd die besteed kan worden aan persoonlijke ontwikkeling en voor professionele ontwikkeling is dit 18%. Met name binnen Marketing & Communications (26% en 29%) is de ontevredenheid groter. Verder is de onvrede het grootst onder professionals die minder dan één uur kunnen besteden aan deze vormen van ontwikkeling of die werken bij een klein tot middelgroot bedrijf (1 tot 49 medewerkers; 22% en 25%).

Werkgevers moeten faciliteren

Om leren en ontwikkelen tijdens de loopbaan te stimuleren en de leercultuur op de werkvloer te bevorderen, maakte het kabinet onlangs 1,2 miljard euro vrij. Het kabinet stelt dat een Leven Lang Ontwikkelen niet alleen voordelen heeft voor werknemers, maar zeker ook voor werkgevers. “In onze huidige merkcampagne vertellen we professionals dat ze carrière kunnen maken door te breken met conventies,” zegt Bouman. “Wij geloven dat professionals hun carrière kunnen versnellen wanneer zij uit hun comfortzone durven te stappen. Ook werkgevers verwachten dit steeds meer van hun werknemers. Het is daarbij wél zaak dat werkgevers de mogelijkheden daartoe faciliteren. Uit ons onderzoek blijkt dat een ruime meerderheid van de professionals hier ook op rekent.”

Ontwikkelen onder werktijd

Professionals verwachten dat zij onder werktijd kunnen werken aan hun professionele ontwikkeling (84%) en hun persoonlijke ontwikkeling (66%). Een ruime meerderheid verwacht dat professionele ontwikkeling plaatsvindt onder werktijd en bijna driekwart verwacht dat de werkgever hier de volledige kosten voor draagt. Ook op het vlak van persoonlijke ontwikkeling verwacht een meerderheid (66%) dat zij zich onder werktijd hierin kunnen ontwikkelen. 40% verwacht dat de werkgever hier de volledige kosten voor draagt.

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.