Logo
  • Nieuws
  • 11 augustus 2020

Meesten positief over thuiswerken maar andere sturing nodig

56% van de thuiswerkers geeft aan na de maatregelen thuis te willen blijven werken. Opvallend is wel dat de antwoorden over thuiswerken een stuk genuanceerder zijn dan 3 maanden geleden zo blijkt uit doorlopendonderzoek door Fit-to-Position onder 2000 medewerkers, leidinggevenden, HR-medewerkers en HR-managers.

Beeld Meesten positief over thuiswerken maar andere sturing nodig

Alle groepen geven aan dat de verminderde binding met het bedrijf en collega’s als uitdaging wordt gezien. Ook geven leidinggevenden en HR-managers aan dat er andere sturing nodig is. Er is meer discipline, zelfstandigheid en creativiteit nodig wanneer er thuisgewerkt wordt.

Hulp en sturing

Toch vinden bijna alle respondenten zichzelf goed in staat thuis te werken en dit is over de maanden eveneens niet veranderd. HR-managers zijn het hier niet geheel mee eens, zij vinden dat face-to-face contact nodig is om in de huidige situatie goed leiding te kunnen geven. Daarbij heeft HR het idee dat werknemers nu minder snel om hulp en sturing vragen. Medewerkers zijn het meest positief.

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.