Logo
  • Nieuws
  • 20 september 2022

De HR Podcast Afl. 69 – Online klusplatformen zijn (g)een oplossing in de huidige arbeidsmarkt

Online platformen voor tijdelijk werk (‘klussen’) zijn nu enorm populair. Want de arbeidsmarkt is nog altijd oververhit. En werknemers willen vaak tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Maar wat leveren deze online platfomen werkgevers op en zijn ze op de langere termijn de oplossing voor onze personeelstekorten? Of maken die selectieve, in- en uitstappende arbeidskrachten het probleem juist groter? En wat betekent het voor de werkvloer, leidinggeven en faciliteiten voor medewerkers als een groot deel van het werk via online platformen wordt uitgevoerd?

Beeld De HR Podcast Afl. 69 – Online klusplatformen zijn (g)een oplossing in de huidige arbeidsmarkt

Om die vragen te beantwoorden is Jeroen Meijerink te gast in aflevering 69 van de HR Podcast. Jeroen is associate professor Human Resource Management aan de Universiteit Twente en hij is gespecialiseerd in en doet onderzoek naar online werkplatformen. Jeroen geeft inzicht in de verschillende soorten platformen en wat deze HR-professionals kunnen brengen. Hoewel Jeroen grote kansen ziet voor online platformen, liggen er ook valkuilen!

De HR Podcast is een initiatief van CHRO.nl en HR Praktijk en gaat over leiderschap en innovatie in HR. Elke twee weken verschijnt een nieuwe aflevering. Luister onderweg, op het werk of thuis in de bekende podcast apps zoals Spotify, Apple Podcast en Google Podcast. Abonneer je in de app op de HR Podcast, zodat je geen aflevering meer hoeft te missen. Kijk voor alle info op www.hrpodcast.nl.

HR Academy biedt opleidingen voor Human Resources. Onze passie is om mensen een stap verder te brengen in hun carrière. Dit doen we door HR-professionals te ondersteunen met een uitgebalanceerd aanbod opleidingen. Binnen dit aanbod zijn alle opleidingen van topniveau onder begeleiding van hoogleraren en experts.

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.