Logo
  • Nieuws
  • 30 juli 2013
  • Lonneke Gillissen

Aon verwacht toename eigenrisicodragerschap

Om te voldoen aan de toenemende vraag naar kennis op het gebied van eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet, zijn bij verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon deze maand acht medewerkers gediplomeerd als ‘Casemanager uitvoering Ziektewet’. Ook gaat Aon per 4 november een opleiding aanbieden gericht op de uitvoering van de Ziektewet.

De kosten van verzuim en arbeidsongeschiktheid komen door de Modernisering Ziektewet steeds meer voor rekening van werkgevers. Aon verwacht dat daardoor meer werkgevers de komende jaren overstappen van een publieke verzekering via het UWV naar het eigenrisicodragerschap.

De regie in eigen handen

Met de komst van de Modernisering Ziektewet kunnen de premies die werkgevers betalen voor de uitkering van zieke (ex)werknemers flink toenemen, zo blijkt uit berekeningen van Aon. Eén werknemer die ziek uit dienst gaat, kan in het uiterste geval meer dan 500.000 euro kosten.

Werkgevers die eigenrisicodrager worden voor de Ziektewet hebben meer mogelijkheden om bij re-integratie van zieke (ex)werknemers de regie in eigen handen te nemen. In veel gevallen kunnen zij daarmee de uitkeringslasten omlaag brengen. Eigenrisicodragers profiteren meteen van de financiële voordelen die dit oplevert, terwijl publiek verzekerde werkgevers de lagere lasten pas twee jaar later zien verwerkt in de premie die zij aan het UWV betalen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.