Logo
  • Nieuws
  • 27 september 2013

Organisaties besteden 40 procent opleidingsbudget niet

Bijna 40 procent van het opleidingsbudget voor werknemers in Nederlandse organisaties wordt niet besteed. Dit omdat opleidingen worden afgekeurd of omdat werknemers onbekend zijn met de opleidingsmogelijkheden. Dat blijkt uit onderzoek van Springest.nl onder 233 HR-professionals uit verschillende branches.

Meer dan de helft (56 procent) van de organisaties in de non-profitsector gebruikt het opleidingsgeld voor medewerkers niet. De belangrijkste reden voor het niet besteden van budget, is dat de opleidingen worden afgekeurd.

Naast het afkeuren van opleidingen wegens te weinig toegevoegde waarde voor de organisatie (39 procent), geeft één derde van de respondenten aan dat zij het geld voor opleidingen liever aan andere zaken besteden. Eén op de vijf HR-professionals stelt daarnaast dat werknemers vaak niet bekend zijn met hun opleidings- en trainingsmogelijkheden.

Geschikte opleiding

Eén op drie HR-verantwoordelijken geeft aan dat het zoeken van geschikte opleidingen en trainingen voor hen veel tijd in beslag neemt. 70 Procent van de respondenten vindt dat werknemers zelf meer verantwoordelijkheid moeten tonen bij het zoeken naar passende opleidingen. ‘‘Het aanbieden van opleidingen lijkt een doel op zich te worden en geen middel om verbeteringen te realiseren’’, stelt een van de respondenten. Ook zouden werknemers volgens de HR-professionals meer vrijheid moeten krijgen in de besteding van hun eigen opleidingsbudget. Het management heeft hierbij ook een belangrijke rol aldus Ruben Timmerman, oprichter van Springest. “Zij kent het profiel van de werknemer en kan dus aansturen op een opleidings- of trainingsrichting en daarvoor budget beschikbaar maken. Als die richting duidelijk is, geeft dat HR-professionals en werknemers meer handvaten bij het zoeken naar opleidingen.’’

Budget per werknemer

Het gemiddelde budget per werknemer ligt bij 40 procent van de organisaties tussen 500 en 1500 euro. Ruim een kwart van de HR-professionals zegt 250 en 500 euro per medewerker beschikbaar te hebben. Werknemers van de overheid hebben een ruimer opleidingsbudget dan in andere sectoren: het merendeel (70 procent) van de respondenten geeft aan dat het budget tussen 500 en 1500 euro ligt. In de horecabranche liggen de opleidingsbudgetten het laagst, in de meeste gevallen is dit minder dan 500 euro per medewerker.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.