Logo
  • Nieuws
  • 5 november 2020

Leidinggevende en HR-collega geven weinig inspiratie voor ontwikkelen

Partners en directe collega’s spelen een grotere rol in het inspireren om te leren, dan de leidinggevende en de HR-collega. Slechts twaalf procent van de werkenden geeft aan het voor hen de leidinggevende is die hen het meest inspireert om te blijven leren.

Beeld Leidinggevende en HR-collega geven weinig inspiratie voor ontwikkelen

Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van Opleiding.nl onder ruim 1.100 werkenden. Voor zo goed als geen enkele werkende (1%) is het de HR-collega die deze inspiratie biedt. Verreweg de grootste inspirator zijn de werkenden zelf: 45 procent geeft aan dat de inspiratie om door te ontwikkelen - dankzij intrinsieke motivatie - uit zichzelf komt.

Bepalende factor in keuze opleiding

Dat de leidinggevende en HR-collega de minder inspirerende partijen zijn, zie je ook terug in het deel van de werkenden dat de keuze voor hun opleiding zou overlaten aan hun leidinggevende of HR-collega. Respectievelijk 14 en 11 procent van de werkenden zegt dat zij de keuze voor een opleiding of training zou laten bepalen door hen. 62 en 61 procent geeft aan het niet door de leidinggevende of HR-collega te laten bepalen.

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.