Logo
  • Nieuws
  • 11 mei 2015
  • Hilal Dilmac
  • Bron: Arbo Unie

Jonge werknemers onzeker over eigen inzetbaarheid

Werknemers van eind twintig hebben geen goed beeld van hun positie op de werkvloer over twee jaar. Ze zijn onzeker over hun toekomst. Zo blijkt uit recent onderzoek van Arbo Unie onder ruim 85.000 werknemers in industrie, overheid en andere branches.

Werknemers van eind twintig en begin dertig staan onder druk. Ze worden overspoeld door een vloed aan keuzes, zowel privé als carrière. Het perspectief van hun loopbaan is niet meer zo vanzelfsprekend met steeds meer flexibele arbeid en zzp’ers. Bij deze jonge groep ontstaat de twijfel over hun eigen inzetbaarheid over twee jaar. Zij leggen de lat voor zichzelf vaak hoog, kunnen moeilijk keuzes maken en twijfelen over het behouden van hun baan. Naarmate de leeftijd stijgt, neemt ook de twijfel toe.

Ambities inzichtelijk maken

Werkgevers spelen een cruciale rol in het werkvermogen van deze generatie, preventie op dit punt vraagt dan ook om aandacht. “Werkgevers kunnen juist jonge werknemers helpen door heel concreet met ze in gesprek te gaan en hen te ondersteunen om gerichte keuzes te maken en twijfels weg te nemen,” aldus Jeroen Stoffelsen, arbeids- en organisatiedeskundige bij Arbo Unie. Hij adviseert om jaarlijks inzichtelijk te maken waar de ambities, sterke punten en ontwikkelpunten liggen van de werknemers. Zo kun je de juiste keuzes blijven maken.

 
Arbo Unie is een groep gedreven professionals in de bedrijfsgezondheidszorg, die organisaties vooruit brengt. Wij helpen mensen een leven lang optimaal te laten werken. Op een gezonde, veilige en productieve manier, zodat ze al hun mogelijkheden ten volle kunnen benutten. Arbo Unie is er voor organisaties in Nederland, die de filosofie van duurzame inzetbaarheid delen en die willen investeren in mensen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.