Logo
  • Nieuws
  • 8 januari 2016
  • Mariel Hovemann
  • Bron: Policy Network

Asscher: ‘Reserveer een deel van het loon voor scholing’

Minister Asscher van Sociale Zaken wil onderzoeken of werkgevers verplicht kunnen worden een gedeelte van het loon voor scholing in te zetten. “Doordat we te veel bezig zijn met de vraag wat robotisering ons brengt, vergeten we de menselijke talenten naar een hoger level te brengen. We moeten eerder investeren in sociale innovatie dan in technologie zo meldt de minister op Policy Network, een internationale sociaal-democratische denktank.

Beeld Asscher: ‘Reserveer een deel van het loon voor scholing’

Asscher geeft in een uitgebreid visieartikel aan dat we de arbeidsmarkt moeten omvormen. We moeten daarbij gaan voor een hogere productiviteit en niet voor goedkopere arbeid. En voor werkzekerheid in plaats van baanzekerheid. Daarbij moet scholing niet alleen een fundamenteel recht zijn voor werknemers, maar ook een fundamentele plicht. Om die reden wil de minister onderzoeken of een vast gedeelte van het loon voor scholing ingezet kan worden.

Verder geeft Asscher aan dat Nederland al bezig is om zich op een betere toekomst voor te bereiden. Hij haalt daarbij de van-werk-naar-werk transities aan en de transitievergoeding.

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.