Logo
  • Nieuws
  • 17 februari 2016
  • Bron: Nidap

70% werkgevers betaalt mee aan opleiding of training werknemers

Werkgevers betalen graag mee om de baankans te vergroten. Werkgevers in de financiële sector doen dat nog vaker als een werknemer een opleiding wil volgen. De overheid en industriële sector zijn het meest bereidwillig om mee te betalen aan trainingen. Dit blijkt uit de opleidingsmonitor van NIDAP. Uit de monitor blijkt ook dat gemiddeld 40 procent van de professionals denkt dat hij nog inzetbaar is over vijf jaar zonder een opleiding of training te volgen.

Beeld 70% werkgevers betaalt mee aan opleiding of training werknemers

Vooral werkenden in de financiële sector, de zorg en ICT/media zijn onzeker over hun inzetbaarheid over vijf jaar. De verwachting inzetbaar te blijven, is bij werknemers in de bouw, het transport en de handel/horeca momenteel het grootst.

Digitaal leren populair

Digitaal leren rukt verder op. Uit het onderzoek blijkt dat nog maar een kwart van de professionals geheel zonder e-learning wil leren. De combinatie van klassikaal onderwijs en e-learning heeft bij zes van de tien werknemers de voorkeur. 10 Procent van de professionals wil uitsluitend digitaal leren.

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.