Logo
  • Nieuws
  • 21 september 2016

Wat betekent de Miljoenennota voor uw salaris?

Hoe ziet uw salarisstrookje er op basis van de Miljoenennota volgend jaar uit? Modaal verdieners gaan er gemiddeld 0,21 procent op vooruit. Voor de mensen die minder dan modaal verdienen betekenen de maatregelen een gemiddelde stijging van 0,62 procent. Nederlanders die bovenmodaal verdienen gaan er het minst op vooruit: gemiddeld stijgt hun salaris met 0,16 procent.

Beeld Wat betekent de Miljoenennota voor uw salaris?

Dit blijkt uit berekeningen van HR-dienstverlener Raet. Uit onderzoek onder ruim 1000 werknemers blijkt dat 72 procent de effecten van de Miljoenennota verkeerd had ingeschat. Van de modaal verdieners, met een bruto maandsalaris van 2.800 euro, dacht 70 procent dat het netto salaris zou dalen of gelijk zou blijven. Dit terwijl uit de feiten blijkt dat het netto salaris van modaal verdieners juist zal stijgen.

De Nederlanders die minder dan modaal verdienen gaan er door de Prinsjesdagmaatregelen ook op vooruit. Dit is tegen de verwachting in van 73 procent van deze groep. Ook van de boven modaal verdieners had 73 procent de consequenties voor hun persoonlijke situatie negatiever ingeschat dan deze zullen uitpakken in 2017.

Weten wat uw netto salaris wordt?

Op de site van Raet staat een bruto/netto-berekenaar waarin de gevolgen van nieuwe Belastingplan voor 2017 zijn meegenomen. Klik hier voor uw netto salaris

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.