Logo
  • Nieuws
  • 14 juli 2008
  • Arzu Kokeng

Trakteer uw personeel op een auto

Hoe toont ú uw waardevolle personeel uw waardering in deze huidige krappe arbeidsmarkt én in deze drukke vakantieperiode? Luchtvaartbeveiligingsbedrijf I-SEC Nederland verlootte vorig jaar televisies onder het personeel. Morgen zal het bedrijf één van haar medewerkers verblijden met een splinternieuwe Toyota Aygo.

Beeld Trakteer uw personeel op een auto

Belastingtechnisch neemt I-SEC Nederland alle kosten voor haar rekening. Deze actie is een ludieke aanvulling op de zogenaamde ‘blijf’-bonus. Na drie jaar ontvangt de medewerker netto € 500, na 4 jaar € 750 en na 5 dienstjaren wordt de medewerker beloond met € 1.000.

 

Winstdelingsregeling

Gaat een auto u iets te ver? Winstdeling werkt ook als goede motivatie. U stimuleert uw personeel tot betere prestaties. Eventueel weet u hen er zelfs mee te binden aan het bedrijf. Via een van tevoren afgesproken winstdelingsregeling delen werknemers mee in de winst van het bedrijf. Hierbij is het mogelijk om met het personeel een vast percentage of een vast bedrag af te spreken. Dit voorkomt een te grote druk op de winst. Een winstuitkering is wel op de normale wijze belast.

 

Tip

Het is van groot belang om duidelijk af te spreken in welke situaties precies recht bestaat op winstdeling. Om misverstanden te voorkomen, legt u de individuele winstdelingsregeling in een overeenkomst vast.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.