Logo
  • Nieuws
  • 19 september 2018
  • Bron: Raet

Modaal inkomen stijgt in 2019 met bijna 100 euro

Dat we er qua koopkracht volgend jaar gemiddeld 1,5 procent op vooruit gaan, wisten we al. Maar wat gaan werknemers daarvan merken in hun netto salarissen? Doorrekeningen op basis van de Miljoenennota laten een flinke stijging zien. 

Beeld Modaal inkomen stijgt in 2019 met bijna 100 euro

Het netto maandloon van een modaal inkomen stijgt in 2019 met 98 euro. Dat is een stijging van 4,51 procent. Dit betekent dat deze groep het meest profiteert van de nieuwe kabinetsmaatregelen. Dit blijkt uit de doorrekeningen van HR-dienstverlener Raet. Werknemers met een twee keer modaal inkomen zien hun nettoloon stijgen met 119 euro per maand. Dit is een stijging van 3,28 procent.

Bruto/netto check

Nederlanders die in 2018 het minimumloon verdienen, krijgen in 2019 per maand 16 euro meer; een stijging van 1 procent. Het is nog niet bekend wat het minimumloon wordt in 2019. Als het bedrag niet wordt aangepast, is dit de groep die het minst profiteert. In de berekeningen is overigens geen rekening gehouden met eventuele wijzigingen in de pensioenpremies.

Met behulp van de Raet bruto/netto check kan iedereen het effect van de nieuwe Rijksbegroting op zijn of haar eigen salaris uitrekenen. Hierin zijn de meest actuele wetswijzigingen verwerkt, zodat iedereen inzicht krijgt in wat hij of zij netto in 2019 overhoudt.

Raet is marktleider op het gebied van software voor Human Capital Management en personeelsadministratie. De HR-software van Raet, Youforce, is gebaseerd op het IT-concept Software as a Service (SaaS) en ondersteunt organisaties bij het optimaliseren van Human Capital Management als onderdeel van de organisatiestrategie.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.