Logo
  • Nieuws
  • 4 september 2017
  • Bron: Robert Half

Bijna helft Nederlanders vindt dat hij geen loon naar werken krijgt

Slechts 53% van de Nederlanders vindt dat zijn inspanningen op het werk voldoende worden beloond, zo blijkt uit een onderzoek van recruitmentbureau Robert Half onder meer dan duizend respondenten.

Beeld Bijna helft Nederlanders vindt dat hij geen loon naar werken krijgt

Gekeken naar sectoren zijn professionals in accountancy (70%) en HR (63%) het meest tevreden. Dit geldt in iets mindere mate voor medewerkers in finance (58%), IT (58%) en administratieve functies (55%). In een aantal sectoren is minder dan de helft van de ondervraagden te spreken over het salaris. Met name productiemedewerkers (44%), horecapersoneel (48%) en het veelbesproken onderwijspersoneel (49%) zijn niet tevreden. Wat opvalt is dat vooral werknemers in de leeftijd van 35-54 jaar niet tevreden zijn. Slechts 42% krijgt naar eigen zeggen loon naar werken. Jongere en oudere werknemers zijn duidelijk beter te spreken over hun salaris.

Zaken waar Nederlandse werknemers beduidend positiever over gestemd zijn – en die een belangrijke bijdrage leveren aan geluk op de werkvloer, naast salaris – zijn de relatie met collega’s (86%), een respectvolle behandeling in de werkomgeving (74%), vrijheid in de uitvoer van werkzaamheden (74%) en de werk-privé balans (66%).
 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.