Logo
  • Download
  • 11 oktober 2021

Whitepaper: Sociale Zekerheid

Heb jij helder welke risico’s je loopt bij onverhoopte arbeidsongeschiktheid van je medewerkers? Controle op de financiële lasten als gevolg van arbeidsongeschiktheid van je (ex-)medewerkers is een noodzaak. Lees meer over de regelingen in deze whitepaper.
Beeld Whitepaper: Sociale Zekerheid

Download

Type:
PDF
Grootte:
14 pagina's
Download
Aangeboden door:
OAZ

Het zijn complexe processen en juridische beslissingen die ten grondslag liggen aan de premies die je als werkgever betaalt. De financiële last na een eerste ziekmelding kan tot wel twaalf jaar aan de werkgever worden doorbelast. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een dergelijke situatie, is het belangrijk om voldoende kennis te hebben van de verplichtingen en van de beschikbare mogelijkheden.

Mogelijkheden

Is je medewerker ziek door schuld van een derde? Dan zijn er mogelijkheden om de ziekte- en re-integratiekosten bij de veroorzaker te verhalen. Is je medewerker ziek en stopt de arbeidsovereenkomst wegens langdurige arbeidsongeschiktheid? Dan zijn er mogelijkheden om de transitievergoeding gecompenseerd te krijgen. Krijgt je medewerker een WIA-uitkering? Dan is een herbeoordeling van deze uitkering soms op zijn plaats. Is de WGA-uitkering nog wel terecht, of past een IVA-uitkering meer bij de situatie van de medewerker?

Download de gratis whitepaper.

OAZ geeft advies over subsidies en het managen van financiële voordelen en risico’s rondom personeel. OAZ ontzorgt hierin haar klanten en realiseert een optimaal resultaat.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.