Logo
  • Nieuws
  • 11 juli 2014
  • Willem Dercksen

NVP Future Award voor 'De effectief onzichtbare leider'

Jirtsin Beenhakker, eigenaar van Expertisecentrum Plato uit Hoogeveen, heeft met zijn essay ‘De effectief onzichtbare leider’ de prestigieuze NVP Future Award gewonnen.

Beeld NVP Future Award voor 'De effectief onzichtbare leider'

De Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatie (NVP), de grootste vakorganisatie van HR-professionals van Nederland, orgainseerde de NVP Future Award voor de tiende keer. Deze prijs wordt uitgereikt voor de inzending die het beste een toekomstvisie in dit vakgebied neerzet. De vraagstelling voor deze tiende editie luidde: wat kenmerkt anno 2025 een goede leider, welke trends en verantwoordelijkheden zijn hierop van invloed, en hoe speelt HR hier op in?

Matrix vervangt de hark

De inzendingen moesten in de vorm van een essay antwoord geven op deze vraag, waarbij gelet werd op visie en creativiteit. Jirtsin rekent in zijn essay stevig af met het klassieke leidinggeven vanuit de top-downgedachte. Organisaties verlaten het harkmodel en gaan richting matrixorganisaties. Dit vereist een stijl van leidinggeven die is gebaseerd op loslaten en vertrouwen. Jirtsin gebruikt hiervoor de verfrissende term ‘delegerend leiderschap’.

Lovend juryrapport

De jury was lovend over de inzending: “een pennenvrucht over hoe HRM een expertisecentrum wordt”. Het stuk stipt diverse aspecten van leiderschap aan, bespreekt de ontwikkeling die leiderschap kan doormaken en hoe HR kan doorgroeien naar human development. “Het essay blijft daarbij realistisch, is vlot geschreven en is herkenbaar”, aldus de jury.

Persoonlijk leiderschap voor HR-professionals

Als HR professional bent u voortdurend bezig met en voor anderen. Voor velen bent u een sparringpartner en er zal door velen aan u worden getrokken. Om uzelf staande te houden en een herkenbare positie in te nemen is het zaak om te weten wat u wilt, waar u voor staat en waar anderen wel en niet een beroep op u kunnen doen. Zo bent u in staat mensen en processen leiding te geven op een wijze die bij u past en effectief is. Meer informatie

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.