Logo
 • Nieuws
 • 15 oktober 2018
 • Bron: Great Place to Work

Familiegevoel en verbondenheid op 1 bij Best Workplace ter wereld

Salesforce mag zich net als in 2017 de nummer 1 werkgever van de wereld noemen. Dat maakt Great Place to Work bekend. Een World’s Best Workplace is een organisatie die in meer dan vijf landen erkend is als goede werkgever vanuit het perspectief van de medewerker (gemeten door 58 stellingen over de mate van vertrouwen, trots en plezier) en vanuit het perspectief van de organisatie (analyse van het werkgeversbeleid op basis van negen thema’s). 

Beeld Familiegevoel en verbondenheid op 1 bij Best Workplace ter wereld

In maart 2018 heeft Great Place to Work de Nederlandse Best Workplaces bekendgemaakt. Negen (vijf in 2017) hiervan behoren nu, samen met de scores van andere landen, tot de beste van de wereld:

 1. Salesforce
 2. Hilton
 3. Mars
 4. The Adecco Group
 5. Cisco
 6. Daimler Financial Services
 7. SAS Institute Inc.
 8. Stryker
 9. AbbVie

Top 3: een kort bedrijfsprofiel

 • Salesforce: Salesforce is een vooruitstrevende software organisatie die net zoveel waarde hecht aan haar dagelijkse werk, als aan het bijdragen aan een betere samenleving. Vanuit de Ohana visie weet Salesforce het familiegevoel en de verbondenheid onder haar medewerkers sterk in de organisatie te verankeren. Dit komt dan ook naar voren in de manier waarop Salesforce haar medewerkers verwelkomt, ondersteunt, helpt ontwikkelen en betrekt in het leveren van een bijdrage aan de maatschappij.
 • Hilton: Hilton heeft een mooie stijging doorgemaakt van een plek 9 bij de World’s Best van vorig jaar naar een tweede positie in 2018. Geheel in lijn met het doel om de meest gastvrije organisatie ter wereld te zijn, waakt Hilton er als werkgever voor dat de mensen inzien wat hun bijdrage en toegevoegde waarde voor de organisatie is. Daarnaast komen medewerkers overal ter wereld vandaan en zien elkaar om die reden -zo ver weg van huis- praktisch als hun tweede familie.
 • Mars: Ondanks de grootte van de organisatie, voelt Mars voor veel medewerkers als een echte familie. Die verbondenheid is te danken aan het feit dat Mars een echte waarde-gedreven organisatie is, met een sterke organisatiecultuur gebaseerd op hun vijf principes. En om die binding nog explicieter te maken, komt ook de originele Mars Familie met enige regelmaat langs bij de vestigingen verspreid over de hele wereld. Mars zet haar medewerkers op de eerste plek: niet voor niets spreekt zij haar mensen aan als ‘Associates’.

89% van de medewerkers van de World’s Best Workplaces vindt de organisatie een Great Place to Work

Gemiddeld scoren de World’s Best Workplaces 84% op de 58 stellingen van het Great Place to Work-model dat de mate van vertrouwen, trots en plezier meet. De World’s Best Workplaces scoren het hoogst op Trots (87%) en het laagst op Eerlijkheid (82%). Van de 58 stellingen zijn dit de 5 hoogst scorende stellingen:

 1. De mensen hier worden eerlijk behandeld, ongeacht seksuele geaardheid 95%
 2. De mensen hier worden eerlijk behandeld, ongeacht etnische herkomst en/of geloofsovertuiging 95%
 3. De mensen hier worden eerlijk behandeld, ongeacht geslacht 93%
 4. Wanneer je bij dit bedrijf komt werken, word je snel op je gemak gesteld 92%
 5. Ik ben er trots op om anderen te vertellen waar ik werk 92%

Organisaties in de IT-sector scoren het sterkst vertegenwoordigd

32% van de 25 multinationals op de lijst behoren tot de IT-sector. Naast dat zij goed vertegenwoordigd zijn in de lijst zijn zij ook de hoogste scorende sector met een gemiddelde score van 85% op de 58 stellingen van het Great Place to Work-Model.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.