Logo
  • Nieuws
  • 11 oktober 2016
  • Mariel Hovemann
  • Bron: Effectory

Beste Werkgevers 2016 scoren op bevlogenheid en betrokkenheid

Succesvolle organisaties hebben een cultuur van vertrouwen weten te creëren waar medewerkers weten dat er goed met hun belangen wordt omgegaan. Een duidelijke missie en inspirerend leiderschap zijn daarbij van groot belang. Dat blijkt uit het Beste Werkgeversonderzoek dat jaarlijks door Effectory en Intermediair wordt gehouden.

Beeld Beste Werkgevers 2016 scoren op bevlogenheid en betrokkenheid

Vanderlande, ZLM Verzekeringen, Stichting Sint Jozefoord en Frankelandgroep zijn onlangs uitgeroepen tot de Beste Werkgevers van 2016. De winnaars van dit jaar scoren hoog op organisatietrots, achter de doelstellingen staan, kansen krijgen om optimaal te presteren, ontvangen van waardering, organisatietevredenheid en tevredenheid over de werkzaamheden. Zo zijn de medewerkers van ZLM Verzekeringen erg tevreden over de organisatie. Hier scoort ZLM een 9,1. Vanderlande scoort op zijn beurt een 8,8 op organisatietrots, terwijl Stichting Sint Jozefoord met een 8,7 uitblinkt in achter de doelstellingen staan. De medewerkers van Frankelandgroep beoordelen tevredenheid over de werkzaamheden met een 9,1.

Goed werkgeverschap

Guido Heezen, oprichter van Effectory, over de geheimen van goed werkgeverschap: “Succesvolle organisaties scoren aantoonbaar goed op bevlogenheid en betrokkenheid. Om dit te bewerkstelligen is het belangrijk om een cultuur van vertrouwen te creëren. Medewerkers moeten ervan op aan kunnen dat er goed met hun belangen wordt omgegaan. Een duidelijke missie en inspirerend leiderschap zijn daarbij van groot belang.

Talent aantrekken en benutten

Bij organisaties die hoog scoren in het Beste Werkgeversonderzoek is gemiddeld 44,3% van de medewerkers zowel bevlogen als betrokken. Bij andere organisaties is dat 33,4%. Volgens Heezen produceren bevlogen én betrokken medewerkers tot een factor drie meer dan andere medewerkers. Goed werkgeverschap draagt er aan bij dat talent binnen de organisatie optimaal wordt benut en dat talentvolle mensen van buiten worden aangetrokken.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.