Logo
  • Nieuws
  • 23 november 2020
  • Cornerstone OnDemand
  • Bron: HR Tech Review

Agile leiderschap tijdens disruptieve periodes: mini lessons

Hoe kan je organisatie tot bloei komen tijdens een wereldwijde disruptie? En hoe verandert de HR-rol als we medewerkers niet meer hoeven en kunnen controleren en monitoren? Door agile leiderschap toe te passen schep je voorwaarden voor intrinsieke motivatie van alle werkenden.

Beeld Agile leiderschap tijdens disruptieve periodes: mini lessons

Organisaties met de sterkste leiders verkeren in de beste positie om hun personeel achter een gedeelde visie te scharen – en indien nodig snel van koers te veranderen. We beleven een ongekende disruptie en onze traditionele leiderschapsstrategieën worden op de proef gesteld. Agile leiders moeten anders gaan werken en optreden om iedereen productief te houden.

Meer communiceren en verbinden

Zorg gedurende de disruptie voor grote verbondenheid tussen teams. Als het “nieuwe normaal” gewoon “normaal” wordt, lijkt het misschien verstandig om de communicatiefrequentie te verminderen. Experts wijzen ons echter op het vitale belang van grote verbondenheid tijdens wereldwijde disrupties. De onzekerheid, het sociale isolement en het gebrek aan gemeenschappelijkheid zullen in de loop der tijd alleen maar toenemen. Werknemers zullen meer behoefte krijgen aan sociale interactie en zullen directe ondersteuning van managers en voortdurende leiding en structuur nodig hebben.

Agile People met Pia-Maria Thorén

Pia-Maria is een internationale autoriteit en spreker op het gebied van Agile leiderschap en Agile HR. Ze is directeur en oprichter van Agile People en auteur van Agile People - A Radical Approach for HR and Managers. Agile People is een wereldwijd netwerk van mensen die werken aan het verbeteren van werkplekken door HR en leiders te helpen een flexibele mentaliteit te ontwikkelen voor de toekomst van werk door gebruik te maken van agile tools, methoden, waarden en principes. Pia-Maria is gespecialiseerd in het helpen van bedrijven om te evolueren naar een cultuur van verhoogde wendbaarheid door middel van Agile HR, Agile leiderschap en Motivatie. In samenwerking met Cornerstone heeft zij een serie blogs en mini-lessons ontwikkeld die HR kunnen helpen om leiderschap en HR meer agile te maken.

Agile leiderschap tijdens de debinarweek van HRTech Review

Om een meer agile organisatie te zijn zullen ook de werkenden in de organisatie hun talenten meer dynamisch moeten kunnen inzetten. Interne mobiliteit komt in een stroomversnelling als je afstapt van functieprofielen en het werk gaat verdelen op basis van skills. Tijdens onze debinarweek laat Matthieu Durif van Cornerstone zien hoe hun tools ondersteunen bij Skills Driven Talent Management. Schrijf je hiervoor nu gratis in, later terugkijken kan dan ook.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.