Logo
  • Nieuws
  • 8 oktober 2021

De HR Podcast – Afl. 48: NN-Group: HR-processen eenvoudiger maken met een chatbot

Je kent het vast wel van grote webshops: een venstertje dat opplopt met de vraag 'kan ik helpen'? Vaak is de chat die je dan hebt, niet meer met een medewerker maar met een chatbot, een speciale robot die de communicatie van én met mensen overneemt. De chatbot komt nu ook het HR-domein binnen. Bij de NN-Group, bekend van de merken Nationale Nederlanden en Ohra, is al een chatbot op de HR-afdeling aan het werk om HR-processen eenvoudiger te maken.

Beeld De HR Podcast – Afl. 48: NN-Group: HR-processen eenvoudiger maken met een chatbot

Een bot, afkorting van robot, is een computerprogramma dat zelfstandig taken uitvoert die anders door mensen worden gedaan. Een chatbot is dus een robot die kan chatten. Hoe een chatbot werkt en wat er voor nodig is om die op de HR-afdeling te laten werken, vertelt Franka Loeve in aflevering 48 van de HR Podcast. Franka is Lead Global HR Analytics & Innovation Team bij NN-Group en zij heeft met haar team een chatbot gemaakt. En met succes, want de organisatie is heel tevreden met deze nieuwe virtuele HR-collega!

De HR Podcast is een initiatief van HR Academy en HR Praktijk en gaat over innovaties met impact op HR. Elke twee weken verschijnt een nieuwe aflevering. Luister onderweg, op het werk of thuis in de bekende podcast apps zoals Spotify, Apple Podcast en Google Podcast. Abonneer je in de app op de HR Podcast, zodat je geen aflevering meer hoeft te missen. Kijk voor alle info op www.hrpodcast.nl.

HR Academy - Kennis op niveau! HR Academy is er speciaal voor HR-professionals en functionarissen met personeelsverantwoordelijkheid. Want we hebben ons helemaal gespecialiseerd in kennisopleidingen op het gebied van human resources management. We weten hoe breed dat speelveld is en we kennen de veelheid aan onderwerpen waarvan je op de hoogte moet zijn. Daarom helpt HR Academy je om in jouw dagelijkse praktijk effectief te zijn en te groeien in je vak. Daarvoor bieden we je hoogwaardige opleidingen om je kennis op niveau te brengen én te houden. Van wet- en regelgeving tot strategie en beleid.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.