Logo
 • Download
 • 15 juli 2022

Hoe HR-tech de grootste uitdagingen van HR overwint

Er is geen twijfel mogelijk: we leven in een tijd van verandering en evolutie. Veel mensen dachten dat de wereld weer 'normaal' zou worden een paar weken na de lockdown in 2020. Daarna hoopten we hetzelfde voor 2021. Inmiddels is het 2022 en de meeste mensen hebben zich ermee verzoend dat een terugkeer naar vroeger er niet meer in zit.
Beeld Hoe HR-tech de grootste uitdagingen van HR overwint

Download

Type:
PDF-bestand
Grootte:
15 Pagina's
Download

We leven in een periode met enorme veranderingen op technologisch, sociaal en beroepsmatig gebied. HR vervult een spilfunctie bij al deze veranderingen op de werkplek en in het bedrijfsleven. Uit een onderzoek dat HiBob samen met Fiverr heeft uitgevoerd blijkt dat werknemers gemakkelijk hun baan opzeggen in ruil voor werk met meer flexibiliteit.

Daarnaast beperkt 'The Great Resignation' zich niet alleen tot mensen in bepaalde functies. Mensen in alle denkbare functies verlaten hun baan en onderzoek laat zien dat het personeelsverloop in vrijwel alle sectoren vergelijkbaar is. In sommige opzichten worden deze veranderingen veroorzaakt doordat mensen hun prioriteiten en verwachtingen na de coronapandemie hebben bijgesteld. Maar aan de andere kant waren veel van deze veranderingen toch al in aantocht; alleen zijn ze door de pandemie in een stroomversnelling gekomen.

Deze whitepaper gaat dieper in op:

 1. Toekomst van werk
  Hoe ziet de werkplek eruit in dit 'nieuwe normaal'?
 2. Vaardigheidstekort
  Hoe kan een bedrijf vacatures vervullen met mensen die de gevraagde vaardigheden hebben?
 3. Nieuwe normen voor gezondheid en veiligheid op het werk
  Hoe en waar kan HR een veilige en gezonde werkomgeving aanbieden?

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.