Logo
  • Nieuws
  • 5 februari 2016
  • Bron: Eurest

Wordt bedrijfsborrel verleden tijd?

Eén derde van de Nederlandse werknemers heeft een hekel aan borrels of feesten georganiseerd door de werkgever. Van hen geeft 17 procent aan wel altijd te gaan, omdat ze zich verplicht voelen. Een op de vier vindt een borrel wel prima, als het maar niet te lang duurt. Dit blijkt uit onderzoek van bedrijfscateraar Eurest uitgevoerd door Multiscope onder ruim 1.000 werknemers.

Borrels en feesten georganiseerd door de werkgever zijn helemaal niet vanzelfsprekend meer. Bij de meeste bedrijven (65 procent) wordt alleen samen gefeest tijdens speciale gelegenheden zoals Kerst en Nieuwjaar. Een kwart van werkend Nederland hoeft zelfs helemaal geen borrel te verwachten. Van hen heft maar 7 procent samen met collega’s regelmatig het glas.

Als er dan toch een borrel georganiseerd wordt, moet een kwart van de werknemers zelf zorgen voor wat lekkers. Daarvan maakt de helft zijn hapjes zelf. Kleine hapjes zoals tapas worden genoemd als favoriete snack en laten daarmee de gefrituurde snacks als bitterballen en frikadellen ver achter zich. Chips en borrelnootjes worden als derde genoemd. Een op de tien ondervraagden geeft aan graag gezonde snacks te willen, maar dat deze altijd ontbreken op borrels.

Top 5 Borrelaars

Ondanks een groep die de bedrijfsborrel liever overslaat, weten ze in de provincie Gelderland wel hoe je een feestje moet bouwen. 82 Procent van de Gelderse werkgevers organiseert borrels en feesten, waarvan 17 procent zeer regelmatig. Op de voet volgen de provincies Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Holland en Friesland als topborrelaars.

Werkgevers in Limburg en Groningen zijn het meest zuinig als het aankomt op het organiseren en faciliteren van bedrijfsborrels en feesten. Een derde van de werknemers uit deze provincies geeft aan dat er nooit iets wordt georganiseerd, ook niet rond de feestdagen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.