Logo
  • Nieuws
  • 19 november 2015
  • Bron: CHRO

Niko Veenstra, Head of HR Eneco Group, wint CHRO of the Year Award

Tijdens de CHRO Summit werd Niko Veenstra gehonoreerd met de CHRO of the Year Award voor zijn visie waarin de individuele werknemer centraal staat. Namens Alex van Groningen, de CHRO Community, founding partner Workday en onze overige partners feliciteren wij Niko Veenstra met het winnen van deze Award.

De jury over de winnaar

Door de manier waarop Niko Veenstra uit ieder individu het beste naar boven probeert te halen fungeert Veenstra als een voorbeeld binnen de CHRO Community. De nadruk die daarbij ligt op leervaardigheid en het vermogen snel resultaten te laten zien is werkelijk inspirerend. In de ogen van de jury weet hij door zijn achtergrond in diverse businesstaken een breed en diep begrip van business tentoon te spreiden. Deze ervaring stelt hem ook in staat om de HR-afdeling als integraal onderdeel van de business te laten fungeren. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Eneco’s HR-divisie in zijn missie nastreeft om ‘de voortrekker van de strategierealisatie te zijn’.

In deze voortrekkersrol zoekt Veenstra samen met collega’s naar vernieuwende HR-oplossingen. Oude oplossingen die niet meer voldoen en in zijn optiek ‘precies fout’ zijn moeten zo snel mogelijk vervangen worden. Bij deze nieuwe oplossingen zoekt Veenstra vaak naar oplossingen die ‘ongeveer goed’ zijn en vervolgens kunnen worden bijgeschaafd.
Naast deze oplossingsgerichtheid heeft Veenstra aandacht voor een persoonlijke benadering van iedere medewerker. Altijd streeft hij naar een oplossing waar alle partijen zich in kunnen vinden. In Veenstra’s optiek moet HR bijdragen aan een flow in plaats van frictie. Ondanks zijn focus op persoonlijke aandacht verliest Veenstra nimmer het bredere plaatje uit het oog. Elke actie moet bijdragen aan het bredere bedrijfsbelang.

Met zijn nieuwe Performance Management-aanpak is de automatische koppeling van beoordeling en beloning afgeschaft. Veenstra is ervan overtuigd dat het managen van prestaties een kwestie is van een continue prestatiedialoog tussen leidinggevende en medewerker alsmede tussen medewerkers onderling.

Kortom, de focus op de individu en hier het beste uit te halen was voor de jury de reden om de CHRO of the Year Award toe te kennen aan Niko Veenstra.

Jury

De Jury van de CHRO of the Year Award bestaat uit:

  • Andre van Heemstra, Commissaris
  • Henk van Dalen, Commmissaris
  • Hette Mollema, Benelux Regional Director, Country Lead Workday
  • Pascal Hogenboom, CEO Aon Hewitt Netherlands & board member Aon Group Netherlands
  • Madeline Dessing, Managing Director Hay Group
  • Ardie van Berkel, Partner Deloitte Consulting

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.