Logo
  • Nieuws
  • 20 juni 2016
  • Bron: Hema

HEMA benoemt directeur HR en nieuw lid Raad van Commissarissen

HEMA BV kondigt vandaag twee wijzigingen in haar Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen aan. Mariëlle de Macker (48) is benoemd tot directeur HR en lid van de Raad van Bestuur per 1 september 2016. Tanja Dik (47) is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen.

Beeld HEMA benoemt directeur HR en nieuw lid Raad van Commissarissen

Mariëlle de Macker heeft meer dan 20 jaar ervaring binnen Human Resources. Ze heeft gewerkt voor de internationaal opererende bedrijven Randstad Holding nv, meest recentelijk als Managing Director Group HR en General Electric, in verschillende senior management functies binnen HR.

Mariëlle brengt ruime ervaring voor HEMA binnen op het gebied van organisatieontwerp, verandermanagement, leiderschap, werving en talentmanagement en ontwikkeling. Mariëlle heeft een MSc in Industrial Engineering & Management Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven.

Tanja Dik, nieuw lid Raad van Commissarissen

HEMA heeft Tanja Dik benoemd als nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Tanja is werkzaam als Managing Director Business Area Consumer Products & Services bij Schiphol Group. Tanja brengt een brede ervaring binnen in general management, financiën evenals brede commerciële en operationele ervaring. Zij werkte eerder bij Stage Entertainment Group, Martinair Holland en MeesPierson.



Tanja volgt, met aanbeveling door de Ondernemingsraad, Dolf Collee op als lid van de Raad van Commissarissen. Zij wordt tevens voorzitter van de auditcommissie. Dolf legt na acht jaar zijn functie neer.

Tjeerd Jegen, CEO HEMA: "Het is mijn stellige overtuiging dat ons management zoveel mogelijk onze medewerkers en klantenbestand moet weerspiegelen. De overgrote meerderheid van de klanten en medewerkers van HEMA is immers vrouw en ik ben dan ook erg verheugd met de benoeming van Mariëlle en Tanja die beiden als zeer ervaren leiders tot het HEMA team toetreden."
Andrew Jennings, Voorzitter Raad van Commissarissen HEMA: "Ik ben verheugd om Tanja te verwelkomen in de Raad van Commissarissen. Haar uitgebreide commerciële en financiële kennis en ervaring zal zeer waardevol zijn. Ik ben ook blij met Mariëlle wiens leiderschapskwaliteiten in HR zullen helpen om de groeistrategie van HEMA te implementeren en verder vorm te geven. Ik ben ervan overtuigd dat beiden nieuwe energie en ideeën binnen zullen brengen. Ik wil Dolf graag bedanken voor zijn bijdrage in de afgelopen acht jaar in het versterken van HEMA."

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.