Logo
  • Nieuws
  • 2 mei 2017

De arbeidsmarkt voor HR-specialisten breekt records

Het aantal online HR-vacatures is in het eerste kwartaal van 2017 naar een nieuw record gestegen. In totaal zijn er in dit kwartaal 12.109 online unieke vacatures gevonden (bron: Jobfeed.nl), een stijging van 40 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en een groei van 28 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2016.

Beeld De arbeidsmarkt voor HR-specialisten breekt records

De nieuwste Stand van HR Q1 2017, samengesteld door de Intelligence Group en Compagnon, bevestigt de trend dat de groei in het HBO-segment explosief is. Het MBO-segment trekt aan maar de stijging in het WO-segment is langzamer.

Met de flinke toename aan vacatures voor HR-functies, stijgt het aantal mensen dat van baan wisselt met maar liefst 34 procent. Het aantal baanwisselaars stijgt echter niet zo hard als het aantal online vacatures in het vakgebied, wat aangeeft dat veel vacatures lastiger zijn in te vullen.


Het aantal vacatures voor recruiters stijgt ten opzichte van kwartaal 4 2016 met 38%. Andere opvallende stijgers in aantal vacatures zijn salarisadministrateurs en consulenten re-integratie.

Bekijk de trends in de HR-arbeidsmarkt in het rapport Stand van HR Q1 2017.

Compagnon is HR-specialist en biedt complete oplossingen voor recruitment-, flex- en careermanagement.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! √Čn als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.