Logo
  • Nieuws
  • 22 maart 2018
  • Bron: Protime

40 procent medewerkers krijgt onrealistische productiviteitseisen opgelegd

40 procent van de Nederlandse werknemers vindt de productiviteitsdoelstellingen van hun manager onrealistisch. Dit heeft nadelige gevolgen voor de kwaliteit van het werk. 43 procent van de werknemers kan door druk de kwaliteit van zijn werk niet garanderen. Bovendien gaan de productiviteitseisen voor velen (46%) ten koste van creativiteit en nieuwe ideeën. Dit blijkt uit onderzoek van Protime, specialist in workforce management oplossingen, onder 1.000 werknemers in diverse sectoren.

Beeld 40 procent medewerkers krijgt onrealistische productiviteitseisen opgelegd

Hoewel bijna alle werknemers (90%) zeggen dat productiviteit belangrijk is binnen de organisatie, spreken managers slechts met een op de vijf werknemers (22%) hierover. 18 procent van de werknemers wordt alleen aangesproken wanneer het niet goed gaat.  

Hoewel productiviteit wel hoog op waarde wordt geschat, staat dit dus niet frequent op de agenda. Slechts 13 procent zit wekelijks met de manager om tafel, 19 procent komt maandelijks samen en meer dan een kwart (27%) heeft maar één keer per jaar een gesprek over productiviteit. Daar komt bij dat productiviteit in meer dan de helft van de organisaties (53%) niet gemeten wordt.


Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.