Logo
  • Download
  • 27 juni 2022

Werk in 2022: Overal, grenzeloos en duurzaam

De manier waarop we werken verandert. Wie op de juiste manier mee wil bewegen, moet de veranderingen kunnen zien die zich voltrekken. In dit document schetsen we drie grote ontwikkelingen die de future of work beïnvloeden. Daaruit destilleren we vervolgens drie trends voor 2022. En we laten zien welke impact deze trends hebben op de HR-strategie van jouw organisatie. Tot slot delen we een praktisch stappenplan dat je helpt om aan de hand van scenarioplanning na te denken over de future of work voor jouw organisatie.
Beeld Werk in 2022: Overal, grenzeloos en duurzaam

Download

Type:
PDF-bestand
Grootte:
15 Pagina's
Download

Drie grote bewegingen

De coronacrisis heeft gezorgd dat werken op afstand volledig omarmd is. Mede daardoor staan de functie en de vorm van het kantoor ter discussie.
We leven steeds langer, we blijven langer vitaal en nemen daardoor ook langer aan het arbeidsproces deel. Tegelijkertijd groeit de krapte op de arbeidsmarkt. De werkzame bevolking moet steeds méér werk verzetten met steeds minder mensen.
Er is steeds meer focus op corporate en social responsibility (CSR). Organisaties voelen de dringende noodzaak om een bijdrage te leveren aan het tegengaan van global warming en milieuvervuiling. Datzelfde geldt voor het nastreven van inclusiviteit en het creëren van werkomgevingen die een eerlijke afspiegeling vormen van de maatschappij.

Drie duidelijke ontwikkelingen

Werk gebeurt overal. Organisaties zullen in drie duidelijke scenario’s gaan denken. Thuiswerken, op locatie werken of een tussenvorm. Welk scenario omarmd wordt, hangt onder meer af van de aard van de werkzaamheden.
Werk wordt grenzeloos. De plaats of het land waar je woont hoeft geen directe relatie te hebben met de plaats of het land waar je werkgever gevestigd is.
De workforce wordt duurzaam ingericht. Gender, leeftijd en afkomst spelen geen rol meer. Inclusie en diversiteit zijn een gegeven.

 

Deze download wordt aangeboden door

Producttips

Ook interessant

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.