Logo
  • Download
  • 25 augustus 2021

Hoe mkb-bedrijven een dreigende leegloop van talent kunnen voorkomen

Het afgelopen jaar bevonden veel bedrijven zich in crisisstand. Voor sommigen heeft die focus op crisismanagement ertoe geleid dat andere gebieden, zoals hun HR-strategie, zijn achtergebleven. Dit heeft echter gevolgen. Werkgevers zijn tijdens de pandemie door hun mensen beoordeeld op hun HR-strategie en de kans bestaat dat sommige bedrijven dit later zullen merken.
Beeld Hoe mkb-bedrijven een dreigende leegloop van talent kunnen voorkomen

Download

Type:
PDF
Grootte:
18 pagina's
Download
Aangeboden door:
Personio

Bedrijven die tijdens de pandemie geen prioriteit hebben gegeven aan hun mensen, kunnen te maken krijgen met een leegloop van talent, een beschadigd werkgeversimago en lagere productiviteit.

Om te onderzoeken wat de impact is van een zwakke HR-strategie tijdens de pandemie, hebben we in Nederland 500 HR-beslissers en 1.000 werknemers ondervraagd. Daarbij hebben we o.a. gevraagd naar de productiviteit, het personeelsverloop en de impact op de bedrijfsprestaties. Allemaal aspecten die de strategische waarde van HR onderstrepen.

Download het gratis onderzoek. 

 

 

 

Met HR-software voor het MKB automatiseert en vereenvoudigt Personio jouw HR-taken. Zodat je tijd overhoudt voor wat echt belangrijk is: mensen!
Bezoek de website of boek een online demo!

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.