Logo
  • Nieuws
  • 10 augustus 2016
  • Peter Runhaar

Virtual Reality: stuur je avatar naar het werk!

De virtuele werkvloer krijgt een geheel nieuwe betekenis door de introductie van Virtual Reality (VR). Zoals bij alle technologische innovaties wordt de impact die VR in de werkpraktijk zal gaan hebben aan de ene kant bejubeld door de ‘believers’ en aan de andere kant sceptischer benaderd door meer kritische deskundigen.

Beeld Virtual Reality: stuur je avatar naar het werk!

De 'believers' zien met name ongekende mogelijkheden voor grote organisaties met medewerkers die op uiteenlopende locaties werken. Technologie-experts verwachten dat het nog maar een paar jaar duurt totdat werknemers hun VR-headset op kunnen zetten en hun avatar naar het werk kunnen sturen om aan de slag te gaan met collega’s die zich fysiek op een geheel andere locatie bevinden.

Het probleem dat leidinggevenden moeite hebben om betrokkenheid te creëren tussen werknemers die elkaar door fysieke afstanden (te) weinig zien, is volgens deze deskundigen straks verleden tijd. Door inzet van de nieuwe technologie kunnen vergaderingen en presentaties, maar ook bijvoorbeeld teambuildings-sessies in een virtuele omgeving worden gerealiseerd.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.