Logo
  • Nieuws
  • 20 juli 2017

Techbedrijf Bynder weigert personeel toegang tot kantoor

Het Amsterdamse techbedrijf Bynder laat in de week van 31 juli t/m 4 augustus geen personeel toe op kantoor. De deuren van de zes kantoren wereldwijd blijven een week lang gesloten. De in totaal 300 medewerkers wordt gevraagd elders te werken.

Beeld Techbedrijf Bynder weigert personeel toegang tot kantoor

Chris Hall, oprichter en CEO van Bynder: “Het idee voor de remote werkweek is ontstaan toen we ons beleid voor onbeperkt verlof evalueerden. Tijdens de zomermaanden wil niemand voortdurend op kantoor zitten. Dat komt de creativiteit en productiviteit niet ten goede. Maar voor veel mensen is het toch een grote stap om thuis of op een andere locatie te werken. Terwijl je met de juiste tools eigenlijk overal aan de slag kan. Daarom willen we onze medewerkers stimuleren om nieuwe werkplekken te ontdekken. Dat hoeft echt niet per se thuis te zijn: ik reis de hele wereld over en red me prima vanuit hotelkamers en koffiebarretjes. Er is bijna overal wifi - dan kom je een heel eind.”

4 augustus: alle bedrijven remote day

Bynder roept andere bedrijven op om vrijdag 4 augustus ook voor één dag de deuren te sluiten. “We willen werknemers en managers een steuntje in de rug geven,” stelt Hall. “Natuurlijk zal niet iedereen gelijk voor een week gaan, maar een dag lijkt haalbaar. Als veel bedrijven meedoen wordt het misschien wel een jaarlijks fenomeen. Ik vind het een vrolijke gedachte dat straks iedereen vanaf een inspirerende plek zit te werken. Zelf geef ik het goede voorbeeld: ik klok de komende weken in vanaf een hagelwit strand in Azië.”

Werken vanaf de camping

Wisse Dielesen, business analist bij Bynder: “Soms ben je toch bang dat je manager of team denkt dat je minder productief of betrokken bent als je niet op kantoor aanwezig bent. Het is typisch Bynder om ons op deze manier het vertrouwen te geven om gewoon te werken waar je wilt. Ik weet nog niet waar ik ga zitten, misschien ga ik wel een weekje naar Frankrijk. Dan kan ik overdag geconcentreerd werken en geniet ik ’s avonds van de mooie uitzichten en het goede eten.”

Bynder besteedde met de onbeperkt verlofregeling al eerder aandacht aan het welzijn van medewerkers. “Dit idee komt uit dezelfde gedachte voort,” zegt Kristel Moedt, people & talent director bij Bynder. “Thuiswerken is natuurlijk niet nieuw, maar van ons hoeven de mensen niet per se thuis te werken. We willen dat ze werken vanaf een locatie waar ze voldoende ontspannen, dat kan het strand of het zwembad zijn. Dat klinkt misschien onorthodox, maar we houden ervan om ons personeel af en toe te verrassen.”

Ook meedoen aan remote day? Sluit je aan via www.bynder.com/remoteday

Case: Onbeperkt verlofdagen opnemen bij Bynder

Na een jaar proefdraaien met onbeperkt verlof weet Bynder het zeker: werknemers die zelf mogen bepalen hoeveel vrije dagen ze opnemen, misbruiken dat vertrouwen niet. Bijhouden van dagen is ook voor verschillende teams - Bynder noemt ze 'squads' - van belang. Daarin zitten medewerkers met verschillende disciplines, zonder een manager waar toestemming aan moet worden gevraagd voor vrije dagen. Maar om het team, dat altijd dezelfde klanten bedient, niet te ontregelen is afstemming van vakanties en andere vrije dagen cruciaal. Leontine Hoekemeijer geeft tijdens het HR Arbeidsvoorwaarden Congres 2017 inzicht hoe dit proces is verlopen.

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.