Logo
  • Nieuws
  • 12 augustus 2017
  • Bron: BTG

Digitale transformatie: 85% banen in 2030 nu nog niet uitgevonden

Nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie, robots, virtual reality, augmented reality en cloud computing, veranderen het komende decennium onze manier van werken behoorlijk. De verandering zal zo snel gaan dat mensen op het moment dat het zich aandient moeten leren omgaan met technologieën zoals virtual reality. De mogelijkheid tot het opdoen van nieuwe kennis, is belangrijker dan de kennis zelf. Onderzoek van Dell Technologies, geleid door het Institute For The Future (IFTF), waarschuwt dat bedrijven nu al moeten kijken of hun infrastructuur op die toekomst is voorbereid.

Beeld Digitale transformatie: 85% banen in 2030 nu nog niet uitgevonden

Het rapport voorspelt dat zo'n 85 procent van de banen in 2030 op dit moment nog niet zijn uitgevonden zo meldt Branchevereniging voor ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers BTG.

Kenmerken van bedrijven in 2030

De nieuwe fase in onze relatie met machines zal worden gekenmerkt door:

  •     Technologieën die werken als een verlengstuk van mensen, zodat dagelijkse activiteiten beter gemanaged kunnen worden.
  •     Technologieën die wereldwijd getalenteerd personeel kunnen vinden.
  •     Mensen die 'in het moment' leren, omdat de verandering zo snel gaat.

Het doel van het onderzoek van Dell Technologies, was om bedrijven te helpen zich op de toekomst voor te bereiden. En dat is moeilijker dan ooit. Voor het eerst in de geschiedenis kunnen leiders wereldwijd niet voorspellen hoe hun industrie zich zal ontwikkelen. Volgens de Digital Transformation Index van Dell is er dankzij digitale technieken nu meer verdeeldheid dan ooit. Bijna een op de twee bedrijven gelooft dat het mogelijk is dat hun bedrijf overbodig wordt binnen drie tot vijf jaar.

Overige punten in het rapport

  •     In 2030 zal het vertrouwen van mensen op technologieën evolueren in ware samenwerkingen.
  •     In 2030 zal geïntegreerde kunstmatige intelligentie meer voor ons kunnen doen dan menselijke assistenten op dit moment.
  •     In 2030 zal het proces van werk vinden veranderen. Technologieën kunnen vaardigheden van mensen doorzoeken, zodat bedrijven de beste kandidaat kunnen vinden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.