Logo
  • Nieuws
  • 4 augustus 2016
  • Bron: Jobbird

5 Pokémon Go tips om van te leren op het werk

Pokémon Go is een ware hype en inmiddels zijn de eerste ontslagen al gevallen van mensen die iets te diep op de rage in gingen. Zo zijn er voorbeelden van mensen die de hele dag op hun scherm zitten te koekeloeren op zoek naar een Pikachu in plaats van de dagelijkse werkzaamheden te voltooien. Toch valt er ook heel veel te leren van de Pokémon Go hype, ook op het werk. 5 tips!

1. Trek de wijde wereld in

Met passief op de bank liggen bereik je niks: om echt succesvol te zijn moet je de wijde wereld in trekken. Deze wereld is in Pokémon Go net zo groot als de fysieke wereld en is het een wereld vol verrassingen. Overal kunnen nieuwe Pokémon op de loer liggen om te ontdekken en toe te voegen aan je Pokémon verzameling. En hoe meer je op pad gaat om Pokémon te vangen, hoe verder je vooruit komt in het spel. 
Op de werkvloer is veel te leren van deze manier van spelen; ook daar bereik je niks wanneer je passief eigen taken blijft uitvoeren. Durf eens anders te denken om die klant te helpen en systemen te bevragen die al lang binnen het bedrijf gebruikt worden. Alleen zo kan je buiten de eigen kantoorwereld stappen en verder komen. 

2. Onderneem

De wereld in Pokémon Go is niet stabiel. Hoe meer je onderneemt, hoe meer Pokémon je zal hebben en hoe sterker deze Pokémon zijn. Veel verschillende ervaringen, betekent een snelle ontwikkeling. Ook dat is terug te zien in het werk: 10 jaar aan hetzelfde bureau zitten met dezelfde werkzaamheden, zal minder groei opleveren dan iemand die 5 jaar lang allerlei verschillende werkzaamheden oppakt en daarbij allerlei verschillende vaardigheden verzamelt.

3. Kies je gevechten

Voor het vooruitkomen in Pokémon Go is het van belang om het sterkste team van Pokémons samen te stellen, die het kunnen opnemen tegen de tegenstanders in de verschillende gyms. Hiervoor moet je strategisch zijn en gevechten in de gyms uitkiezen die wel een uitdaging zijn, maar geen onmogelijke uitdaging. Het kiezen van je battles is ook op het werk van belang. Kies voor projecten die een uitdaging voor je zijn en jouw loopbaan verder op weg helpen, maar qua vaardigheden niet veel te hoog gegrepen zijn.

4. Leer van jezelf

Games vereisen doorzettingsvermogen. Het is niet zo dat je even snel in levels omhoog kan en alles achter elkaar wint. Je moet strategisch aan de slag. Je bent compleet op jezelf aangewezen en als het eens mis gaat kan je ook alleen jezelf de schuld te geven. Probeer dit in het werk ook te doen. Succes bereik je door naar jezelf te kijken. Waar klopt mijn strategie nog niet? Wat kan ík hier slimmer doen? Pokémon heeft geen manager of directeur die je de schuld kunt geven. Je voortgang in het spel ligt helemaal in jouw handen. En wees eerlijk: in je werk is het net zo.

5. Relax en heb lol

Er zijn mensen die Pokémon als ultiem doel zien en er dag en nacht mee bezig zijn om zo snel mogelijk verder te komen. Dat gaat je uiteindelijk opbreken, want hoe meer speluren je in een korte tijd maakt, hoe sneller je erop bent uitgekeken. Het is een spelletje dat je speelt voor de punten en plezier. Wanneer je deze mentaliteit ook in je werk toepast, zal je merken dat je effectiever gaat werken; ook in je werk draait het uiteindelijk om plezier. Kun jij je hart verbinden aan je projecten en doelen, dan is je werk niet alleen leuker, maar lever je ook meer inzet. Je houdt het langer vol, bent creatiever en kunt meer betekenen voor je collega's en klanten. En dit heeft weer een positieve uitwerking op de duurzame inzetbaarheid!

Kortom: Als je succesvol wil zijn al ondernemer of professional en wil doorgroeien naar een volgend level, maar tevens je werk met plezier wil blijven doen, pas dan de wijze lessen van Pokémon Go toe op je werk en vang een succesvolle droombaan!

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.