Logo
  • Download
  • 7 september 2017

HR Trends 2017-2018

Hoe staat Nederland ervoor op HR-gebied? Wat zijn de laatste ontwikkelingen rond wet- en regelgeving, duurzame inzetbaarheid en employer branding? En hoe gaan HR-professionals daarmee om? Deze bevindingen zijn gebaseerd op het meest recente HR Trends-onderzoek; het grootste HR onderzoek van Nederland.
Beeld HR Trends 2017-2018

Download

Download

Werkgevers overvallen door tekort aan personeel

Nederlandse HR professionals blijken de effecten van de aantrekkende arbeidsmarkt te hebben onderschat. Er ontstaan personeelstekorten op vaak cruciale functies, waaronder ICT. Dit jaar beperken personeelstekorten zich niet langer tot de ‘bekende’ vacatures in ICT en Techniek: over vrijwel de gehele linie zijn er personeelstekorten ontstaan. Zo heeft binnen de sector Industrie 39% moeite om salesvacatures in te vullen.

Krappe arbeidsmarkt dicteert beleidsagenda HR

Werkgevers verwachten komend jaar beduidend meer moeite te hebben om medewerkers aan boord te krijgen en te houden. Het belangrijkste HR thema van 2017 is ‘Duurzame inzetbaarheid’, direct gevolgd door ‘het versterken van de arbeidsmarktcommunicatie’. Deze thema’s stijgen flink in de ranglijst ten opzichte van vorig jaar.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.