Logo
  • Nieuws
  • 19 mei 2015
  • Bron: KPMG

Weer meer expats

Het aantal uitzendingen naar het buitenland neemt weer toe. En ook steeds meer partners (m/v, getrouwd of niet) van de expats profiteren van de extra voordelen zo blijkt uit een rapport van KPMG.

Beeld Weer meer expats

Wereldwijd vertrouwen steeds meer bedrijven op hun interne knowhow en ervaring om elders new business op te zetten zo blijkt uit KPMG International's Global Assignment Policies and Practices (GAPP) Survey 2015. De belangrijkste bevindingen:

  • De veranderende businessrequirements zijn voor 73 procent van de ondervraagden de voornaamste reden om een grensoverschrijdend arbeidsprogramma op te zetten.
  • 86 Procent van de ondervraagden geeft aan dat zij evenveel zo niet meer werknemers binnen nu en vijf jaar gaan uitzenden.
  • Veel organisaties die incentives aanbieden aan expats breiden deze extra arbeidsvoorwaarden uit naar tweeverdieners. 21 Procent biedt hulp bij het zoeken naar werk aan in het buitenland voor de echtgenoot/echtgenote/partner en 20 procent vergoedt opleidingskosten.
  • Wat de ondervraagden onder ‘familie’ verstaan die kunnen profiteren van extra arbeidsvoorwaarden, breiden zij steeds meer uit: voor 56 procent gelden de extra’s inmiddels ook voor ongetrouwd samenwonenden van het andere geslacht. En voor 50 procent ook voor ongetrouwd samenwonenden van hetzelfde geslacht.

Masterclass Grensoverschrijdende Arbeid

Bent u op de hoogte van alle wijzigingen? Zorg dat u helemaal up-to-date bent op het gebied van de sociale zekerheid en fiscaliteit bij Internationale arbeidsmobiliteit. Meer informatie en inschrijven...

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.