Logo
  • Nieuws
  • 27 september 2013
  • Michelle Hollenberg
  • Bron: Duurzaam ondernemen

Topmanagers leveren autosleutels in

Bijna 100 topbestuurders laten op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, hun eigen auto voor 10 dagen staan. Zij volgen dan het zogenaamde Low Car Diet.

Dit jaar verplaatsen 400 deelnemers – waaronder 100 topmanagers - zich 10 dagen lang met deelauto’s zoals Snappcar en Greenwheels of met de trein, bus, tram, elektrische scooter of (OV-)fiets. En maken ze gebruik van flexibele werk- en vergaderplekken.

Veel bedrijfsauto’s staan voor lange tijd stil. Een gemiddelde bedrijfsauto staat zelfs 23 uur per etmaal stil en vormt daardoor een hoge kostenpost voor veel organisaties aldus de initiatiefnemers. Marjan Minnesma van Urgenda, een actie-organisatie voor duurzaamheid en innovatie: ‘‘Het Low Car Diet is een speeddate met de nieuwe mobiliteit, om achter elkaar snel meerdere nieuwe vervoersoplossingen uit te proberen. Het werkt heel verfrissend. Delen en lenen is duurzaam en levert nieuwe inzichten op.’’

Deelnemers

Het Low Car Diet gaat op donderdag 10 oktober van start in Amersfoort. ’s Ochtends leveren 100 topbestuurders hun autosleutels in, waaronder Vincent Weijers, directielid van Unilever Benelux; Christa Beaufor, Manager Business Management van ABN AMRO en Radboud Van Hal, inkoopdirecteur van Achmea.

Kostenbesparing

Organisaties met de meeste deelnemers kunnen 10 dagen een elektrische Tesla-S winnen of een hele dag treinen met een eigen trein en machinist. Het idee is dat na het autodieet deelnemers hun collega’s motiveren om ook 10 dagen kennis te maken met nieuwe mobiliteit. De duurzame mobiliteit van delen, lenen en flexplekken leveren kostenbesparingen op door bijvoorbeeld minder uitstoot. Het Low Car Diet biedt één kaart met toegang tot vele vervoer- en vergaderopties.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.