Logo
  • Nieuws
  • 1 mei 2017
  • Tom Tuning
  • Bron: Alles over Catering

Laat u de baas bepalen wat u mag eten?

Het zal u misschien verbazen, maar werknemers geven aan op hun werk behoefte te hebben aan adviezen met betrekking tot eten. Een kwart vindt dat de werkgever meer zou moeten doen om gezonde voeding op het werk te stimuleren. Zo blijkt uit onderzoek van Eurest onder 1000 werknemers.

“Werkgevers gaan er vaak vanuit dat werknemers niet zitten te wachten op advies van de baas, maar er is wel degelijk behoefte aan,” zegt Remco Kokkelink van Eurest. Het merendeel van de werknemers geeft aan elke dag een weloverwogen beslissing te maken en 39 procent zwicht soms voor iets ongezonds. Ruim tweederde van de werknemers vindt het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Hier ontbreekt het echter aan volgens het onderzoek. Tweederde van de werknemers is ontevreden over het aanbod en geeft hun werkgever een onvoldoende.

Voedingswaarde vermelden

Volgens Kokkelink kunnen werkgevers  een groter gezond aanbod kunnen verzorgen van eten dat er aantrekkelijk uitziet,  goedkoop en goed zichtbaar is. Ook kan het vermelden van voedingswaarden van producten hier een rol bij spelen.

Eén op de vijf Nederlanders geeft aan dat een gezonde lunch en ontbijt de belangrijkste factoren zijn voor de ervaren vitaliteit gedurende de werkdag. In vergelijking met het aanbod van gezonde ontbijtmogelijkheden en snacks in het buitenland, loopt Nederland hier in achter. Ook zijn er weinig bedrijven die avondmaaltijden aanbieden wat Kokkelink omschrijft als ‘een gemiste kans’. Kokkelink: “Zes kleine maaltijden per dag in plaats van drie grote zorgen voor een actieve stofwisseling en een stabiele bloedsuikerspiegel.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.