Logo
  • Nieuws
  • 8 juni 2018
  • Bron: AFAS

Slechts kwart HR-professionals is klaar voor HR-technologie

Slechts een kwart van de HR-professionals durft van zichzelf te stellen dat zij de benodigde kennis en vaardigheden heeft om met moderne HR-technologie om te gaan. Ruim een derde is zelfs zeer ontevreden over zijn digitale kennis en vaardigheden. Dit blijkt uit een onderzoek van AFAS software en Tilburg University onder 190 HR-professionals naar het gebruik van HR-ondersteunende technologieën.

Beeld Slechts kwart HR-professionals is klaar voor HR-technologie

"Wij verzorgen veel HR-inspiratiesessies en het verbaast ons waar HR-professionals allemaal mee bezig zijn," aldus Britt Breure, HR-manager bij AFAS Software. "Voor veel HR-professionals is het verzorgen van de complete HR-administratie een fulltime baan, daarom ontwikkelen ze hun digitale vaardigheden niet." Een kwart van de ondervraagde personen heeft nog geen gedigitaliseerd systeem voor de registratie van verlof, ziekteverzuim en persoonsgegevens. “Kennelijk vinden zij de voordelen niet opwegen tegen het nadeel van de investering in tijd die de implementatie en het leren werken met de systemen kost," zegt dr. Marinus Verhagen van de Tilburg University.

Datagedreven HR

Van de HR-professionals geeft slechts 28 procent aan een relevante training of opleiding te hebben gevolgd op dit gebied. De toekomst van HR blijkt overigens vooral datagedreven te zijn. Ruim een derde van de HR-professionals is bezig met het implementeren van technologie rondom HR Metrics en HR Analytics of doet dat binnenkort.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.