Logo
  • Nieuws
  • 5 april 2013
  • Mariel Hovemann

Stress? Kijk naar een boom

Dat een wandeling door het park louterend werkt, weten we. Maar dat zelfs vanuit het kantoorraam naar groene ruimtes kijken al de stress en mentale vermoeidheid kan verdrijven nog niet. Toch is dit wat uit onderzoek van wetenschappers aan de Heriot-Watt University en de University of Edinburgh naar voren komt zo meldt Express.be.

Beeld Stress? Kijk naar een boom

De Schotse onderzoekers hebben bij proefpersonen de reële hersenactiviteit kunnen meten tijdens een wandeling door een park, het historisch stadsgedeelte van Edinburgh en de drukke commerciële wijk van de Schotse stad. De proefpersonen raakten volgens de onderzoekers tijdens de tocht door het commerciële centrum opgewonden en gefrustreerd. Tijdens hun tocht door een parkgebied werd de hersenactiviteit veel rustiger en meditatiever.

Opladen

Dit houdt niet in dat alle aandacht in een groene omgeving verslapt. Juist in het park werd ruimte gecreëerd om na te denken. Onderzoeker Jenny Roe: “In groene ruimtes kan men zich herstellen en het concentratievermogen weer opladen.” Ook door simpelweg vanuit het raam naar een aantal bomen te turen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.