Logo
  • Nieuws
  • 29 mei 2015

Quantified workplace: jaar lang welzijnmetingen bij medewerkers

Colliers International start een experiment waarin 40 medewerkers op basis van wearable technologie en ‘self-tracking’ gedurende één jaar hun levensritme, productiviteit en well-being in kaart brengen. Doel is de juiste balans te vinden tussen ‘well-being’ en ‘well billing’. Verbeteren van je eigen leefritme en productiviteit door inzicht in de optimale balans tussen welzijn, productiviteit, stress en gezondheid.

Beeld Quantified workplace: jaar lang welzijnmetingen bij medewerkers

De Quantified Workplace (QWP) staat voor het verhogen van de productiviteit van medewerker en werkomgeving door cijfermatig en real time inzicht te geven in de omstandigheden en tijdstippen waar de medewerker het best presteert en de werkomgeving optimaal gebruikt wordt.

Verschillen perceptie en fysiek

De inzichten op organisatieniveau zijn volgens de initiatiefnemers nog nooit op deze wijze in kaart gebracht. Data vanuit het menselijk lichaam worden gecombineerd met de perceptie vanuit de medewerker. De stress wordt dus gemeten vanuit lichamelijke parameters en waargenomen vanuit de beleving van de medewerker zelf. Daarmee ontstaat ook inzicht in de verschillen tussen perceptie en fysiek. Dagelijks worden productiviteit, stress, gezondheid en well-being/persoonlijk geluksgevoel gemeten. Het experiment wordt uitgevoerd in samenwerking met de Middlesex University of London.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.