Logo
  • Nieuws
  • 24 maart 2016
  • Bron: Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid

Prijs voor Carglass voor aanpak duurzame inzetbaarheid

Carglass B.V. heeft de 16e Kroon op het Werk prijs ontvangen. Het bedrijf viel bij de jury op door de grote betrokkenheid van de medewerkers bij de aanpak van duurzame inzetbaarheid. Iedereen kent de kernwaarden en is toegewijd op het thema duurzame inzetbaarheid.

 

Beeld Prijs voor Carglass voor aanpak duurzame inzetbaarheid

De Kroon op het Werk prijs wordt uitgereikt aan de organisatie die bewezen heeft op een duurzame wijze invulling te geven aan het langer, gezond, productief en met plezier aan het werk houden van hun medewerkers. Uit de inzendingen zijn naast Carglass nog drie bedrijven genomineerden: Schiphol Group, Coöperatie Vitelia en Macaw.

Betrokkenheid hoog

Carglass heeft 85 procent deelname gerealiseerd aan het programma 'Carglass Vitaal', hetgeen volgens de jury erg hoog is. Er zijn grote stappen gezet op het gebied van inzetbaarheid van medewerkers. Hoewel er veel decentrale vestigingen zijn is de betrokkenheid hoog en zijn de leidinggevenden toegankelijk. Dat zie je terug op de werkvloer en natuurlijk bij de dienstverlening aan klanten. Een prestatie van formaat aldus de jury.

Arbeidsvoorwaarden

Carglass werft leidinggevenden op communicatieve vaardigheden. Er is een eigen cao, geen jeugdloon meer en de medewerkers hebben een individueel budget van € 1.500 per drie jaar. Leeftijdsdagen zijn verdeeld in jaren en zijn vrij te besteden. De meeste dagen zijn voor het laatste deel van de carrière om langer gezond door te kunnen werken. Medewerkers hebben veel ruimte voor eigen initiatief. 80 Mensen hebben met succes mee gedaan aan stoppen met roken. Dat was top down nooit gelukt. Je kunt opleidingen volgen zoals psychologie of sportmasseur, ook al hebben die niets met Carglass te maken, maar wel met je toekomst. Iedere groep van 12 medewerkers heeft een eigen coach. Dat versterkt het onderling vertrouwen en de dialoog.

 

Producttips

Ook interessant

Vitaliteit, zo maak je er werk van
Download de gratis whitepaper

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.