Logo
  • Nieuws
  • 20 maart 2014
  • Antoine Hoop
  • Bron: www.l-dj.nl

Fileleed door Nuclear Security Summit kost werkgevers 26 euro per uur

In de Randstad zullen grootschalige wegafsluitingen – door de Nuclear Security Summit –  tot lange files leiden, wat organisaties en ondernemers handenvol geld kost. In navolging van Rijkswaterstaat roept ook het bedrijfsleven nu op om thuis te blijven.

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) concludeerde eind vorig jaar dat een uur in de file ruim 26 euro kost per werknemer, terwijl dit bedrag 6 euro lager ligt voor treinreizigers met één uur extra op het spoor: bijna 20 euro per werknemer. Ondanks de eerdere oproep van Rijkswaterstaat aan zakelijke reizigers, zegt zo’n 60 tot 70 procent van de werknemers die in Den Haag aan de slag moeten toch van plan te zijn naar kantoor te komen.

Financiële schade

Afhankelijk van de grootte van een organisatie en de afstand die medewerkers naar kantoor moeten afleggen, kan de financiële schade van de verwachte verkeerschaos voor zakelijk Nederland al snel in de honderden of duizenden euro’s oplopen. Ondernemers vragen daarom hun medewerkers om thuis aan de slag te gaan. Ook Lucas Wensing, CEO bij StartReady ziet de mogelijkheid om werknemers thuis aan de slag te laten gaan als middel voor een betere arbeidsproductiviteit. Ook scheelt het geld en houdt het de wegen vrij voor mensen die écht in de Randstad moeten zijn: ziekenhuispersoneel en politieagenten.

Volgens Wensing zijn er voldoende technologische mogelijkheden om optimaal vanuit huis te kunnen werken.

Strategische personeelsplanning

Een van de belangrijkste topics op dit moment is strategische personeelsplanning of strategic workforce planning (SWP). Het verschil zit in details, maar in beide gevallen geeft het u de essentiële inzichten in uw in-, door- en uitstroom op de korte en lange termijn. Meer info>

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.